1927 Estate og DN Group har i fællesskab udviklet et helt nyt projekt ved Lystrupvej, hvor der over de kommende par år bliver opført omkring 500 boliger samt supermarked.

Byggeriet af et helt nyt og spændende boligprojekt med samlet cirka 53.000 etagemeter, Risskov Engpark, står nu foran officiel byggestart torsdag 8. december.

Byggerierne opføres på en grund i Aarhusforstaden Risskov, der tidligere har huset lager og kontorejendomme. Projektet har været flere år undervejs, og nu har projektudviklerne 1927 Estate fra Aarhus og DN Group fra Kolding i fællesskab udviklet hele bydelen. Arkitema Architects har tegnet projektet.

Nogle etaper er solgt som investeringsejendomme til forskellige investorer, andre dele opføres som ejerboliger fra starten, og endnu en etape udvikles af en tredje lokal projektudvikler. Der bliver tale om både rækkehuse og etageboliger fra to til fem etager.

”Der bliver noget for enhver smag. Både små studieboliger, lidt større delelejligheder samt familieboliger op til fire værelser, så beboersammensætningen bliver blandet, og der skal nok blive rift om den spændende beliggenhed,” siger direktør Peter Skaaning Jørgensen fra 1927 Estate.

Smidig og hurtig byggeproces
Den første blok med i alt 37 ejerlejligheder udbydes til salg i øjeblikket, og her er de 32 boliger allerede solgt.

DN Group har både været med til at udvikle det samlede projekt, og virksomhedens underafdeling, DN Construction, er desuden bygherre og entreprenør på nogle af etaperne.

”Vi har haft et virkeligt godt samarbejde med 1927 Estate og den øvrige investorgruppe. Forberedelserne har været meget grundige, og derfor forventer vi en smidig og hurtig byggeproces, så de første boliger forventes indflytningsklar allerede i løbet af sommeren 2017 og derefter etapevis frem til ultimo 2018,” siger salgs- og udviklingsdirektør Henrik S. Nielsen, DN Construction.

Peter Skaaning Jørgensen tilføjer, at der er tale om attraktiv arkitektur, og så er der kræset for detaljerne med materialevalg i høj kvalitet.

”For eksempel er altanerne lavet af galvaniseret stål og sikkerhedsglas,” siger han.

Tæt på alt og lige ved letbanen
Arkitema har sørget for at byggeriet får en visuel attraktiv karakter med en spændende og tidstypisk arkitektur, hvor der er taget særlige hensyn til lysindfald. De store lejligheder, der lige nu udbydes, har gennemgående lysindfald samt både en øst- og vestvendt altan. Bebyggelsen kommer til at fremstå i en kombination af murværk, tegl, beton, natursten, træ, stål og glas. De varierende facadeudtryk vil bidrage til et levende og varieret gårdrum med grønne områder.

”Vi er seks kilometer fra centrum, i gåafstand til engsøen og forholdsvis tæt ved strand og skov, så beliggenheden fejler bestemt ikke noget her. Samtidig er timingen også perfekt i forhold til åbningen af letbanen i 2017, der får et trinbræt ved Thorsøvej kun cirka 300 meter fra Risskov Engpark,” fortæller Henrik S. Nielsen.

Fototekst: Salgsdirektør Henrik S. Nielsen (m. hvid skjorte) fra DN Construction og direktør Peter Skaaning Jørgensen fra 1927 Estate har udviklet Risskov Engpark med mere end 53.000 etagemeter.

Vi står selvfølgelig til rådighed, såfremt der er spørgsmål eller brug for uddybende kommentarer. Kontakt Peter Skaaning Jørgensen på psj@1927.dk